Våra tidigare hundar

Vattenbrynets tidigare kompisar

Hippo o Hugo

Foto: Tommy Bergenheim

Tyvärr inget foto på Trixon

"Lisa" Glen Louch Dusty, labrador

Jakt B-prov: 3:e pris EKL. Lydnadsklass 2: 2:a pris. Lisa min älskade skugga levde pigg och glad till tre veckor före sin 14 års dag år 2020. När man har en så duktig och trofast vän under så många år blir det väldigt tomt, men med så härliga minnen från allt vi varit med om. Lisa har lärt mig det mesta om jakten :)

"Qlara" Respons Qlara Qust-Ten, golden retriever

Jakt B-prov: EKL 3 st 3:e pris.

Utställning: Vetkl Excellent, Vetkk 1. Ukl 1, Ukk 3. Mentalbeskriven. Älskade kloka Qlara som verkligen var Pelles hund i alla lägen. Qlara var en av valparna i kennel Respons underbara QQ kull. Vi är otroligt stolta över denna underbara tik som också fick så underbara valpar med hennes fina sinne.

"Cappi" Respons Gemytliga Gunst-Ten, golden retriever

 Viltspår: ÖKL två 1:a pris.

Jakt B-prov: 1:a pris Nkl. Utställning: CK, Cert, 2 Bästa hane. Lydnadsklass 2: 1:a pris. Mentalbeskriven. Underbara älskade trygga Cappi, så duktig i praktisk jakt. Så vacker silverrygg. Cappi visste aldrig hur man drog i ett koppel vi brukade säga att han hade "koppelgenen" från sin pappa. Vi var på ett jaktprov och helt plötsligt hade han försvunnit. Återfanns på provområdet då han apportrade in en kanin till domaren. Helt lugnt för funktionärerna, men det var ju helt klar inte okej för vår del. Vi skämdes, men kan minnas det med värme idag :)

"Hippo" TjH Vattenbrynets Hyperion, golden retriever

1:a pris i Lydnadsklass 2, TJH Bevakningshund Hemvärnet, 2:a pris ÖKL Jakt B-prov, Godkänt Anlagsprov Viltspår, Utställning ÖKL 1:a pris. Mentalbeskriven. Vår storväxta vackra ljusa goldenkille som var den snällaste hund som skådats, men med en så självklarhet att övriga hanhundar visste vem som egentligen bestämde. Otroligt duktig jakthund som vi är så stolta över.


"Trixon" Idkas Trixon, golden retriever

Finaste lilla killen som tyvärr dog som unghund. 

"Toka" TjH Idkas Toka, golden retriever

TJH Bevakningshund Flygvapnet utbildad av dåvarande ägare Lena Boström. 1:a pris i Lydnadsklass 2. Mentalbeskriven. Vår dotters hund som sedan flyttade med henne hemifrån. Toka var så snäll och trevlig vilket ledde till att hon blev älskad av alla som träffade henne.

"Viktor" SLCH Idkas Viktor, golden retriever

Svensk Lydnadschampion, Bruks sök: uppflytt till Hkl, Jakt B-prov NKL: 3:e pris, Utställning ÖKL: CK. Godkänt Bevakning- och Karaktärsprov. Älskade Viktor som älskade att jobba. Så roligt vi hade tillsammans på alla träningar och tävlingar. Han charmade förstås oss i familjen, men även både domare och publik på tävlingar. Saknar honom fortfarande, den där hunden som kunde "allt"

"Dackie" LP1 Giss D Darky, Shetland Sheepdog

1:a pris Lydnadsklass 2, Godkänt Bevakning- och Karaktärsprov. Vår stentuffa, vänliga arbetsglada lilla hund. Vilket fantastiskt psyke Dackie hade! Hon höll ordning på alla, till och med grannens schäfrar om det behövdes. Adopterade barnens hamster och svärföräldrarnas undulat. Lekte gärna med vår kanin och katt....och alla de överlevde hennes intensiva omsorg :)

Vattenbrynets kennel : Barbro Cederqvist Marklund : 070-354 48 87, ba_ce_ma@hotmail.com

Copyright © 2007-09 Vattenbrynets kennel  -  Hemsidan skapad av Patrik Lindberg